Återbruk och cirkularitet

Cirkulärt tänkande är kärnan i allt Tiptapp gör. Vi gör detta genom att förenkla och förbättra möjligheterna till korrekt återvinning av avfall, möjliggöra återanvändning för att ge föremål ett längre liv och göra second-hand shopping enklare och mer tillgänglig.

Säker återvinning

För att säkerställa att allt som hämtas genom Tiptapp lämnas på en återvinningscentral och återvinns korrekt, kontrolleras alla avlämningar både automatiskt och manuellt av vårt supportteam. För att en lämning ska accepteras måste helpern verifiera återvinningen i flera steg. En bild tas, genom appen, när sakerna hämtas och ytterligare bilder tas på återvinningsplatsen. Koordinaterna för platsen sparas i dessa bilder tillsammans med en tidsstämpel. Denna process ger oss mycket god spårbarhet av all återvinning som hämtas genom Tiptapp. Först när vi kontrollerat att alla stegen följts och stämmer överrens, betalas pengarna ut. För att lära dig mer om hur vi kontrollerar att all återvinning hamnar där den ska, klicka här.

Vi älskar återanvändning!

För oss är det enkelt - en mans skräp är verkligen en annan mans skatt! Genom vår app kan du enkelt ge bort föremål i gott skick till andra som behöver dem. Vi uppmuntrar alltid våra användare att istället för att kasta bort saker, ge bort dem till någon som kan ha nytta av dem. Genom att möjliggöra en smidig och direkt överföring av saker mellan användare, förlänger vi livscykeln för dessa föremål och minskar onödig transport till och från second hand-butiker. Det är inte bara bra för miljön, det är också bra för plånboken!

Tiptapp och second hand-shopping går hand i hand

Vår app fungerar som det perfekta komplementet till att shoppa hållbart på second hand, eftersom du kan få snabb hjälp med leveransen av vad du än har köpt, oavsett storlek på föremålet. Vi tycker att det ska vara bekvämt och friktionsfritt att shoppa hållbart, och att ta bort problemet med transport är vårt sätt att hjälpa till med det. Du kan enkelt få hjälp med att hämta något du har köpt på Blocket, Facebook Marketplace, Tradera eller en annan second hand-butik och få sakerna levererade direkt till din dörr. Enkelt och smidigt!

Snabb fakta

Några höjdpunkter från det senaste året som visar några av de fantastiska saker vi har åstadkommit tillsammans

120.000+

återvinningsannonser hämtades och slängdes på ett säkert sätt

182.000 giveaways

gavs bort och fick ett förlängt liv under 2022

~15.000 soffor

transporterades genom appen under 2022